Řidič se vyhýbal ježkovi a nezvládl zatáčku. Žena havarovala kvůli včele

[chooze:gallery;value:31854]

Kuriózní nehoda se stala v pátek odpoledne v Lukové u Lanškrouna na Orlickoústecku. "Mohu oficiálně potvrdit, že řidič se v zatáčce vyhýbal ježkovi a nezvládl řízení," uvedl na facebooku starosta obce Luková Petr Celý (KDU-ČSL).

Šofér následně havaroval a skončil napasovaný mezi stromem a sochou Nejsvětější Trojice. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému (IZS). "Posádka ošetřila a převezla lehce zraněného muže do Svitavské nemocnice. Za nás je tento řidič hrdina," doplnili na sociální síti záchranáři.

[chooze:article;value:505505]

"Řidič je v nemocnici, ale doufáme, že to nebude nic vážného. Ježek to kupodivu přežil," uzavřel Celý.

Nehoda kvůli včele

Včela zase potrápila v pondělí mladou řidičku ve Chmelné na Klatovsku. "Na silnici II/171 havarovalo osobní auto mimo vozovku a porazilo sloup elektrického vedení," sdělil mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Řidička, ročník 2004, jela, když jí do kabiny vletěla včela. Ona, jak se věnovala včele, tak vyjela do pravého příkopu, kde po ujetí několika desítek metrů narazila do betonového sloupu," popsala pro TN.cz policejní mluvčí Iva Vršecká.

[chooze:article;value:505093]

Policisté dívku podrobili dechové zkoušce, ta byla negativní. "Ženu transportujeme s lehkým zraněním do Klatovské nemocnice," uvedla v pondělí Andrea Divišová ze záchranné služby.

Nehoda na Klatovsku:

Řidiče překvapil "létající" jelen. K nehodě chyběly jen centimetry (9/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.