Řidič se zákazem řízení sedl zdrogovaný za volant. Nereagoval ani na výstřely

Na podezřelého řidiče narazili středočeští policisté v neděli ráno na dálnici D5 poblíž 20. kilometru na Plzeň. Šoférovi Audi A6 byl dálniční pruh patrně moc úzký, protože jel částečně v tom odstavném.

"Chtěli ho tedy odklonit na exit 22 a zastavit. Řidič ale začal ujíždět, nereagoval na výzvy k zastavení ani na varovný výstřel," popsala policejní mluvčí Michaela Richterová.

Audi pokračovalo ve zběsilé jízdě až k exitu 34, kde sjelo, projelo obcí Žebrák a pokračovalo k obci Točník. Tam to ale vzalo rovnou přes pole a podařilo se mu hlídce ztratit.

[chooze:article;value:485704]

"Policisté mysleli na všechno. Měli ve vzduchu hlídku kolegů, která měla přehled o všem. Vrtulník Letecké služby PČR vypátral vůz odstavený v obci Točník a samotného řidiče na nedaleké autobusové zastávce, kam utekl," uvedla Richterová. Honička trvala asi 35 minut.

Policie otestovala 29letého řidiče na drogy, test byl pozitivní na THC a amfetamin. Muž má také zákaz řízení až do roku 2024, a to rovněž za řízení pod vlivem drog. "Muž se sice nechtěl nejprve policistům přiznat k řízení auta, ale pak jim ukázal i odpadkový koš, do kterého klíče od vozu zahodil‍," uzavřela Richterová.

Policisté dopadli ujíždějícího řidiče v obci Točník:

[chooze:gallery;value:30688]

​V sobotu v Praze ujížděl hlídce řidič v kradeném voze. Po výstřelech policie naboural dvě auta:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.