Řidič si s předpisy hlavu nelámal. V nechlazené dodávce vezl ryby i kraby

Na první pohled obyčejnou bílou dodávku zastavili minulý týden celníci v Jihočeském kraji. Vozidlo, které stopli v Kaplici, prohledali v rámci pátrání po zboží, které uniklo celní kontrole. Uvnitř nákladových prostor na ně čekalo překvapení.

Dodávka byla totiž plná krabic s potravinami. Bedny naložené rybami, mořskými plody a vepřovýma ušima však rozhodně neodpovídaly předpisům. Nejenže nebyly patřičně zajištěné, ale navíc neměla dodávka chladící zařízení, které by potraviny udrželo čerstvé.

[chooze:article;value:504959]

Celníci si na pomoc přizvali i inspektory krajské veterinární správy. "Inspektoři zjistili v nákladovém prostoru vozidla 15 kilogramů krabů, 5 kilogramů mlžů, 7 kilogramů vepřových uší a 12 kaprů," vyjmenoval mluvčí Celní správy Radek Kréda.

Řidič navíc neměl pro převoz potravin potřebné průvodní doklady. Podle svých slov směřoval s nákladem z pražské tržnice Sapa do Lince v Rakousku. Tam už ale nedojel, celníci mu celý náklad zabavili.

Inspektoři totiž rozhodli o znehodnocení a následné likvidaci potravin v asanačním středisku, které bude muset řidič uhradit z vlastní kapsy. Tím ale jeho výdaje nejspíš neskončí. "Za zjištěná porušení zákona o potravinách může být přepravci uložena pokuta až do výše 50 milionů korun," uzvedl Kréda.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.