Řidič srazil a vážně zranil dítě, z místa ujel. Policie hledá důležitého svědka

Vážná nehoda se stala ve středu zhruba ve tři čtvrtě na dvě odpoledne v ulici Ke Kříži v pražské Uhříněvsi. Nezletilá dívka v tu dobu přecházela přes přechod, kde ji srazil řidič ve stříbrné fabii. Dítě při tom utrpělo vážné zranění, ani to ale šoféra nepřimělo k tomu, aby zastavil. Z místa naopak odjel. 

​Kriminalisté ho však brzy vypátrali. "Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci, za což hrozí v případě odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi," vysvětlila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

[chooze:article;value:499405]

Tím ale vyšetřování nekončí. S případem jim může pomoci svědek, kterého na místě nehody zachytily kamery. Muž v oranžové bundě podle Siřišťové zřejmě vyfotografoval dotyčné auto i s řidičem. "Pokud ho poznáváte, nebo se na záběrech poznává svědek sám, ozvěte se, prosím, na linku 158, nebo navštivte nejbližší policejní služebnu," vyzvala mluvčí. 

Na linku 158 se mají ozvat i ti řidiči, kteří v době od 13:48 do 14:00 místem nehody projížděli a měli v tu dobu zapnutou palubní kameru. 

Nehorázné chování. Řidič od nehody na dálnici ujel (09/2019):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.