Moderní bydlení

Řidič zběsile ujížděl Děčínem hlídce. Nechte mě, jedu domů, volal na linku 158

Hlídka chtěla řidiče ve voze značky Mazda zkontrolovat ve tři hodiny ráno v Podmokelské ulici. Na výzvu však nereagoval a rozhodl se ujet. "Děčínští policisté několik kilometrů pronásledovali 26letého řidiče, který nereagoval na výzvy k zastavení a v rychlosti 150 km/h se řítil ulicemi města Děčín," informovala v pátek policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Nejprve uháněl Děčínem, pak přes obec Bělá na Sněžník a zpět přes Jílové až do Děčína. Poté jel směr Hřensko a na Mezní Louku. Honička skončila na úzké silnici ve Vysoké Lípě, kde hlídka šoféra zadržela.

[chooze:article;value:476147]

Muže policisté podrobili dechové zkoušce, nadýchal 1,21 promile. "V průběhu zběsilé jízdy tento řidič ještě stačil telefonovat na linku 158 s tím, že jede jenom domů, ať ho policisté nechají," doplnila Hyšplerová.

Šofér skončil v cele. Při výslechu pak uvedl, že se za vše omlouvá a je mu líto, že svou jízdou ohrozil i ostatní. "V současné době je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše jednoho roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uzavřela Hyšplerová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.