Řidičce na Českolipsku přistál na autě jelen. Parohy zaútočil na přední sklo

Událost se stala v úterý asi 15 minut před sedmou hodinou večer na silnici mezi Postřelnou a Mimoní. "37letá řidička na 33. kilometru silnice číslo 270 na rovince zhruba na vzdálenost jednoho kilometru spatřila statného jelena, jak majestátně přechází silnici zprava do leva. Zpomalila tedy a on pokračoval ve své chůzi dál mimo silnici na louku," popsala situaci na webu policejní mluvčí Ivana Baláková.

Žena byla ráda, že zvíře včas zaregistrovala a vše dobře dopadlo. Než se však stačila znovu pořádně rozjet, zažila šok. "Z pravého silničního příkopu z čista jasna vyskočil druhý, stejně velký jelen a dopadl na kapotu jejího auta. Potom svými parohy zaútočil na přední sklo právě v místě řidiče," doplnila Baláková.

[chooze:article;value:473317]

Sklo se naštěstí nevysypalo, ale jen popraskalo. Jelen řidičce podle policejní mluvčí chvíli hleděl do očí, potom z kapoty seskočil a zmizel. "Dotyčná měla v době, kdy na passat jelen skočil, minimální rychlost. Nehodu ustála bez zranění. V autě cestovala sama, právě se vracela domů z práce a po šokujícím zážitku pro ni musel přijet manžel," řekla Baláková.

Majitelé vyčíslili předběžně škodu na autě na nejméně 100 tisíc korun. "Řidička si prý 28. února určí jako datum svých druhých narozenin, protože nebýt kvalitního předního skla, mohl ji jelen svými parohy zabít. O nebezpečnosti celé situace na místě svědčí poškození auta i další stopy, které jelen na vozidle zanechal," uzavřela Baláková.

Řidička vyvázla bez zranění:

Skákající jelen trápí řidiče na Novoborsku. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.