Řidiče v Praze čekají delší kolony. Začíná oprava Nuselského mostu

Od soboty bude na Nuselském uzavřený jeden jízdní pruh ve směru z centra a bude nahrazen pruhem v protisměru. "Nyní budeme opravovat úsek od Nuselského mostu směrem k ulici Táborská, tedy ve směru z centra," upřesnila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. 

Řidiči v Praze by se proto měli připravit na delší kolony. "Vzhledem k tomu, že je to poměrně velmi vytížená komunikace, kde denně projíždí něco mezi 80 a 100 tisíci vozidly, tak by se řidiči měli připravit na nějaké dopravní komplikace a měli by svoji cestu náležitě plánovat," vyzývá dopravní expert Zdeněk Lokaj z Fakulty dopravní Českého vysokého učení technického (ČVUT). 

[chooze:article;value:491349]

​Hlavními důvody opravy ulice 5. května je i to, že silnice nesplňuje protihlukové parametry a 12 let starý povrch má mnoho trhlin. "Jedná se o nutnou opravu, protože zde musíme vyměnit nízkohlučný povrch, který vykazuje praskliny a zároveň neplní svojí funkci," doplňuje mluvčí Lišková. 

Protože řidiče čekají dlouhé kolony, dopravní experti doporučují využít objízdné trasy jako Jižní spojku, Barrandovský most nebo Strahovský tunel. Největší problém vidí v nedokončeném městském okruhu, který by dopravní situaci zlepšil.

"Samozřejmě je to kvůli tomu, že nemáme dostavěné klíčové stavby, což je pokračování městského okruhu ze Štěrbohol až do Troji. Zároveň nemáme dostavěný silniční okruh kolem Prahy," míní Lokaj. Problémem je totiž dlouhý schvalovací proces. Česko má ve výstavbě klíčových komunikací velké zpoždění.

"Když se podíváme, kolik dálnic postavili Poláci za posledních deset let a kolik jsme jich postavili my, tak je to opravdu lidově řečeno nebe a dudy," kritizuje expert. Další dopravní omezení čekají řidiče na jaře příštího roku, kdy se začne opravovat druhá část pražské magistrály. V budoucnu se také plánuje desetiletá modernizace Strahovského tunelu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.