Řidiče v USA zaskočila prachová bouře. V hromadných nehodách zemřelo 6 lidí

Podle státní policie se jednalo o dvě hromadné kolize na mezistátní silnici 55 severně od Farmersville, ve kterých krátce před 11. hodinou dopoledne bouralo dohromady asi 90 vozidel. Podle serveru NBC News navíc dva velké nákladní vozy zachvátil požár, který se začal šířit. Policie dále uvedla, že v hromadných nehodách bouralo zhruba 28 dalších užitkových vozidel a až 60 osobních aut.

"Příčinou havárií je silný vítr, který na dálnici navál ornici a prach z okolních polí, což vedlo k nulové viditelnosti," uvedl na podvečení tiskové konferenci major státní policie státu Illinois Ryan Starrick. Dodal, že více než 30 lidí ve věku od 2 do 80 let bylo hospitalizováno se zraněními od lehkých až po život ohrožujících.

[chooze:article;value:467058]

Přestože prachové bouře nejsou podle něj ve státě Illinois neobvyklým jevem, zarážející je počet obětí a rozsah hromadných nehod. Představitel agentury pro krizové řízení okresu Montgomery na tiskové konferenci uvedl, že pro záchranné týmy bylo obtížné dostat se ke zraněným, protože některá vozidla byla při jejich příjezdu v plamenech.

https://twitter.com/NBCNews/status/1653149600532840452?cxt=HHwWiIC2xbGzlfEtAAAA

Národní meteorologická služba v pondělí předpověděla pro oblast Farmersville nárazy větru s částicemi o rychlosti 55 km/h. Vítr foukal ze severozápadu, uvedli federální meteorologové.

Podle státní policie je viditelnost nadále nízká a mezistátní silnice severně od Farmersville musela být uzavřena v obou směrech. Na místě pokračuje vyšetřování a sekundární pátrání po obětech nehod. Starrick uvedl, že mezistátní silnice by mohla být uzavřena až do úterního odpoledne a řidiče vyzval, aby se postižené oblasti vyhnuli.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.