Řidiči na Jihlavsku se musí obrnit trpělivostí. Začíná oprava dopravního uzlu

Stavební stroje už ráno začaly odstraňovat asfalt. Z mimořádně vytíženého a nebezpečného křížení u Jihlavy, kde se protíná hlavní tah Havlíčkův Brod, Znojmo a Vídeň se sjezdy z dálnice D1, se stane kruhová křižovatka. Jenže s tím spojená stavební a dopravní omezení budou pro řidiče hodně bolavá.

Klíčovým dopravním uzlem projedou desítky tisíc aut denně, už teď se tvoří krátké kolony. "V této části komunikace se bude stavět polovina okružní křižovatky, provoz bude veden v jednom jízdním pásu s tím, že vozidla od Jihlavy na Prahu a Havlíčkův Brod budou jezdit v odstavném pruhu," uvedl vedoucí stavební firmy Richard Peška.

[chooze:article;value:554265]

Kruhová křižovatka by měla být bezpečnější než stávající křížení, na kterém se jen za poslední dva roky stalo 26 nehod, při nichž dva lidé zemřeli a 11 dalších se zranilo. Komplikace znamená stavba pro ty řidiče, kteří jedou po D1 od Brna na Prahu a sjíždějí u Jihlavy.

Sjezdy a nájezdy dálnice D1 na Prahu u Jihlavy buď už jsou, nebo budou úplně uzavřeny. V dalších týdnech a měsících se navíc bude omezovat provoz i na hlavním tahu z Havlíčkova Brodu na Jihlavu a Znojmo. Řidiči musí počítat s dlouhými kolonami a zdržením. Stavba za 58 milionů korun by měla být hotova v říjnu.

Navíc další velké omezení čeká řidiče o víkendu i o kousek dál v Jihlavském tunelu na hlavním tahu od dálnice D1 na Vídeň. Během soboty a neděle tam budou celý tunel kompletně čistit a provádět údržbu a revizi veškerých bezpečnostních a elektronických systémů. I tam denně projíždí tisíce aut. Objízdné trasy povedou ulicemi Jihlavy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.