Řidiči v Letňanech blokovali dopravu. Zácpu způsobila obsluha parkoviště

Zpoždění autobusů Pražské integrované dopravy v pražských Letňanech dosahovalo až 30 minut. Jeden ze spojů se kvůli 50minutovému zpoždění nevydal do svých dalších plánovaných zastávek. "Neukáznění řidiči blokující křižovatku u Výstaviště Letňany způsobují zpoždění," uvedla PID na svém facebookovém profilu.

Na vině ale nebyli jen řidiči. Velká část z nich totiž mířila na výstavu pořádanou právě na letňanském výstavišti. Problém však měli s parkováním. Obsluha parkoviště pouštěla řidiče přes závoru jen po jednom, což dopravu v okolí zpomalovalo.

[chooze:article;value:488802]

"Jakmile policisté zjistili, že tam kolabuje doprava, zkontaktovali se s pracovníkem a doporučili mu, aby závoru nechal zvednutou," prozradila redakci TN.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Policisté mu nadále doporučili, aby parkovné vybíral až při odjezdu návštěvníků z areálu výstaviště.

Závora tak byla na doporučení policie zvednuta. Podle Siřišťové trvala zácpa ve své špičce pouhých deset minut. "Samozřejmě evidujeme hustější provoz s tím, že v těch místech probíhá výstava," doplnila policejní mluvčí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.