Řidičům opět zkomplikuje život oprava Barrandovského mostu. Zavřou důležitý nájezd

[chooze:gallery;value:28590]

​Rampu v Modřanské u Barrandovského mostu měli rozšiřovat od 11. dubna do 6. května. Měla se tím zvýšit kapacita objízdné trasy mostu, který bude kvůli další etapě rekonstrukce zúžen. Nyní je ale všechno jinak. Tento projekt TSK odkládá na září. "Důvodem je souběh několika oprav v této části města včetně opravy tramvajové trati mezi Podolskou vodárnou a sídlištěm v Modřanech," říká pro TN.cz mluvčí TSK Barbora Lišková.

Již nyní běží některé přípravné práce druhé etapy oprav "Barranďáku". Do 15. května potrvá omezení na Strakonické ve směru do centra. Je uzavřena část vyhrazeného jízdního pruhu v místě podjezdu pod Barrandovským mostem v devadesátimetrové délce. Doprava je tam vedena ve dvou jízdních pruzích. Každý má šířku 3,25 metru.

[chooze:article;value:494724]

​Až do 15. května budou také dělníci sanovat spodní části Barrandovského mostu při branickém břehu. Z toho důvodu je omezení v Modřanské. Ve směru z centra je uzavřený jízdní pruh pro cyklisty v úseku pod mostem.

V Modřanské ulici je nyní také další dopravní omezení, i když se pracuje jen několik desítek metrů od mostu v blízkosti tramvajové zastávky Přístaviště, je komunikace zúžena do jednoho jízdního pruhu v obou směrech a tvoří se tam kolony. Důvodem omezení, které skončí 15. dubna v šest hodin ráno, je oprava tramvajové trati. 

To největší ale začne v polovině května. Na Barrandovském mostě bude doprava vedena ve třech provizorních jízdních pruzích v každém směru podobně, jak tomu bylo v první etapě oprav loni.

Největším dopravním omezením ale bude uzavření barrandovské rampy vedoucí od Barrandova na Jižní spojku. Objízdná trasa povede po Pražském okruhu Lochkovským tunelem a po Strakonické ulici zpět na Barrandovský most a Jižní spojku. Pro vzdálenější cíle, jako jsou Modřany, Kamýk či Chodov, bude možné pokračovat dále po okruhu na sjezd Písnice. Ten bude v době rekonstrukce mostu otevřen a dále do centra půjde pokračovat po Libušské ulici, či pokračovat dál po Pražském okruhu na sjezd Vestec, popřípadě až k dálnici D1. 

Druhá etapa rekonstrukce Barrandovského mostu začíná. Plně se rozjede v polovině května:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.