Robert Fremr oznámil, že se vzdává nominace na ústavního soudce

​"Vážené dámy, vážení pánové, předstupuji před vás s prohlášením, že se tímto vzdávám nominace na ústavního soudce. Chci zdůraznit, že jsem k tomuto rozhodnutí dospěl sám, nikdo mě k němu nenutil," prohlásil Fremr na tiskové konferenci.

Fremr dále oznámil, že své rozhodnutí konzultoval s prezidentem. Ten jeho důvody prý pochopil a akceptoval. "Nevybíravý mediální tlak ze strany některých, a to chci zdůraznit, některých médií, protože většina médií se chovala naprosto fér, tak tento tlak byl pro mě a mou rodinu nadále neúnosný," řekl také Fremr.

[chooze:article;value:516733]

​Fremr má za to, že výhrady, které k jeho osobě a k nominaci na ústavního soudce zazněly v Senátu, dokázal vysvětlit. Připomněl také, že mu většina senátorů projevila při hlasování důvěru.

V poslední době se ale objevily informace o Fremrově působení za minulého režimu v 80. letech, kdy rozhodoval v kauze Olšanské hřbitovy. Kauza byla tehdy zmanipulovaná StB. Měl také odsoudit asi stovku lidí, kteří se pokoušeli uprchnout z totalitního Československa.

Členové konzultačního panelu prezidenta Pavla kvůli tomu, že doporučili Fremra na ústavního soudce, nabídli svou rezignaci. Jak uvedl Český rozhlas, prezident ji zatím nepřijal.​

Na celou tiskovou konferenci se můžete podívat zde:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.