Roční chlapeček pozřel žíravinu. Vážně zraněný skončil v nemocnici

Ústečtí záchranáři v pondělí ráno vysílali do vesnice Ředhošť, části obce Mšené-lázně, vrtulník. Důvodem byl podle informací TN.cz zhruba roční chlapeček, který měl pozřít neznámou sypkou žíravinu.

"Mohu potvrdit, že naše letecká služba zasahovala na Roudnicku u nezletilé osoby s vážným zraněním, kterou letecky transportovala do ústecké nemocnice," sdělil TN.cz mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. "Pacienta jsme předali ve stabilizovaném stavu," dodal.

[chooze:article;value:465928]

​"Dnes krátce před devátou hodinou jsme přijali oznámení o poskytnutí zdravotnické pomoci nezletilému dítěti na Libochovicku," potvrdila výjezd mluvčí policie Pavla Kofrová. Více ale případ komentovat nechtěla. "V současných chvílích policisté provádějí prvotní šetření a vzhledem k věku zúčastněné osoby nebudeme poskytovat bližší informace," vysvětlila.

Záchranářský vrtulník v pondělí letěl také na pomoc dělníkovi, který se v areálu firmy poblíž Bitozevsi u Postoloprt zřítil z lešení. Kvůli incidentu v Řevnicích však museli záchranáři povolat na místo také kolegy z hlavního města. "Zasahovali jsme na místě s leteckou záchrannou službou Praha," upozornil Voleník.

Ani vyslání vrtulníku na místo však nepomohlo, pracovník pád ze zhruba 20metrové výšky nepřežil. "Bohužel přes veškerou snahu záchranářů byla resuscitace neúspěšná, muž svým těžkým zraněním podlehl," sdělil Voleník.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.