Roční holčička se v autě dusila žvýkačkou. Je v kritickém stavu

Když rok a půl stará Emička dostala od svých příbuzných žvýkačku, ani ve snu by je zřejmě nenapadlo, že kvůli tomu bude bojovat o život. Přesně to se ale během jízdy autem stalo. Žvýkačka se dívence dostala do dýchacích cest a začala ji dusit. 

Příbuzní tak okamžitě zastavili a volali na pomoc záchranáře. "Operační středisko záchranné zdravotní služby Slovenské republiky vyslalo leteckou službu k ročnímu dítěti," potvrdila výjezd deníku Plus JEDEN DEŇ mluvčí záchranářů Petra Klimešová. 

Batole ještě před transportem museli zdravotníci napojit na umělou plicní ventilaci, poté ho přepravili do fakultní nemocnice v Bratislavě.

[chooze:article;value:391763]

​Na místě zasahovali i policisté, kteří ale nechtěli sdělit podrobnosti. "Vzhledem k čerstvosti a citlivosti případu nebudeme momentálně poskytovat žádné informace," sdělila jejich mluvčí Viktória Borloková.

Letos v létě se podobný případ odehrál také v sousedním Polsku, kde se v jeslích začalo dusit tříleté dítě hroznovým vínem. Personálu ani přivolaným záchranářům se ale batole zachránit nepodařilo, zemřelo na následky udušení (více se dočtete v tomto článku). 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.