Rodiče dali synovi jméno po jídle. Úřady se jim to snažily zakázat

Při volbě jména pro dítě budoucí rodiče zvažují řadu faktorů. Pár ze Spojeného království měl ale opravdu velmi zvláštní důvod pro výběr jména Theodor Smokey Bacon. Chlapečkovi sice láskyplně říkají Teddy, ale jeho celé jméno by se dalo přeložit jako Teodor Zakouřená Slanina. 

Pár se na jménu pro prvorozeného potomka dohodl již na začátku randění, uvedl deník The Mirror. Když totiž Pauline zjistila, že se její nastávající manžel příjmením jmenuje Bacon (v překladu Slanina), tak se nemohla přestat smát, ale připadalo jí to fantastické. Zejména proto, že její rodné jméno je Fridh, což je švédské jméno, které se vyslovuje jako "smažený".

Pauline a Maxwell Baconovi věděli, že jméno, které vybrali pro svého syna, bude kontroverzní, ale je jim to prý jedno. Malý Theodor Smokey se narodil v roce 2021 ve Švédsku. Tamním úředníkům se ovšem volba jména nelíbila a manželé tak museli udělat menší změnu. 

[chooze:article;value:548702]

​"Když jsem se pokusila zaregistrovat Theodore Smoky Bacon s normálním pravopisem Smoky, tak mi bylo řečeno, že by to nebylo možné," uvedla Pauline pro deník The Sun. Rozhodli se tedy ke jménu přidat písmenko 'e', což úředníci poté schválili.

"Smokey je naše hrdost a radost. Náš malý chlapeček má rozsáhlou sbírku triček s prasátky. Jeho táta má roztomilé tetování prasete a jeho kmotr má tetování plyšového medvídka držícího kus kouřící slaniny. To jméno myslíme smrtelně vážně a je to oslava jedinečné rodinné tradice," dodala žena. 

Podle Pauline lidé nad 35 let jméno označují za bláznivé, nic neříkají nebo zděšeně kroutí hlavami. Naopak mladší 35 let si myslí, že je jméno "cool". Pro další děti už mají Baconovi vybrané jména Maple (v překladu Javor) a Crispi (Křupavé).

Podívejte se, jaká netradiční jména vybírají rodiče v Česku:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.