Rodiče i bráška jí zemřeli cestou na Jadran. Lidé se snaží holčičce pomoci

[chooze:gallery;value:32156]

Bylo kolem osmé hodiny ráno, když se Joasie navždy změnil život. Rodina z Wloclawku ve středním Polsku byla v pondělí zrovna na cestě na dovolenou na Jadran, když na maďarské dálnici narazila do kamionu (psali jsme o tom v tomto článku). Za volantem seděl 31letý Adrian, který zřejmě nestihl včas zareagovat na překážku na silnici. Podle maďarských médií měl mít kamion defekt na pneumatice, kvůli kterému musel náhle zastavit. 

V osobním autě spolu s Adrianem cestovala i 29letá manželka Adrianna a jejich dvě děti – čtyřletý Bartek a přeživší Asia. Polský internetový deník Dzien Dobry Wloclawek informoval, že muž a žena byli manželé pět let a dovolená v Chorvatsku byla jejich vysněná. 

[chooze:article;value:508686]

​Tři členové rodiny utrpěli natolik závažná zranění, že zemřeli na místě. Podle původní informace měla být holčička těžce zraněná, podle Dzien Dobry Wloclawek ale její stav není vážný. "Z našich zjištění vyplývá, že Asia není v ohrožení života. Dívka se může vrátit domů do Wloclawku ještě tento týden," uvedl deník. 

Příbuzní rodiny podle něj aktuálně vyřizují veškeré formality s úřady. Zatím se neví, kdy budou těla rodičů a chlapečka převezena zpět do Polska.

[chooze:article;value:509275]

​Již několik hodin po tragédii přátelé zesnulých založili finanční sbírku, která je určena pro Asiu. "Vysněná dovolená se změnila v peklo. Takhle to být nemělo. Jeden okamžik změnil život mnoha lidí," napsala Aneta, kolegyně Adrianny.

"Zakládám pro Joasiu a její blízké tuto sbírku, abych jim alespoň trochu pomohla v tomto těžkém období. Nic víc udělat nemůžeme. Žádná slova nemohou vyjádřit to, co by člověk chtěl říct. Neexistují slova útěchy. Dítě přišlo o své milované rodiče a bratra," svěřila se Aneta se svými pocity. 

Podle webu portalwloclawek.pl muž pracoval pro podnik Saniko, který zajišťuje svoz komunálního odpadu. Kolegové se rozhodli vzdát hold jeho památce přiděláním černých pásek na popelářská auta. 

Na Plzeňsku se minulý týden převrátila dodávka s dětmi:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.