Rodiče Maddie přišli s nečekaným prohlášením: Čekáme průlom ve vyšetřování

[chooze:gallery;value:30475]

Ve středu uplynulo přesně 16 let od chvíle, kdy se po britském děvčátku slehla zem.

"Stále pohřešovaná .... stále velmi postrádaná," napsali podle deníku The Mirror při této příležitosti Kate a Gerry McCannovi. "Je těžké najít slova, kterými bychom vyjádřili, jak se cítíme," dodali rodiče Maddie a připojili citát srdceryvné básně.

Svůj příspěvek na oficiální webové stránce Najděte Madeleine zakončili slovy: "Policejní vyšetřování pokračuje a my čekáme průlom“.

[chooze:article;value:498134]

​Pozornost všech je upřena do Německa na pětačtyřicetiletého sexuálního delikventa Christiana Brücknera.  V roce 2020 ho policie začala v souvislosti se zmizením Maddie vyšetřovat, loni byl oficiálně označen za podezřelého z jejího únosu a vraždy. Prokuratura ho dosud neobvinila, přestože policie hovořila o konkrétních důkazech včetně stop děvčátka v dodávce, kterou Brückner vlastnil, uvedl The Independent.

Brückner jakýkoliv podíl na zmizení Maddie popírá, i když z výpisu hovorů vyplývá, že v době únosu byl na jeho mobil přijat hovor poblíž od apartmánu v letovisku Praia da Luz, odkud dívka zmizela. Rodiče byli tou dobou na večeři kousek od místa, kde kromě Maddie spali i její dva mladší sourozenci, a chodili děti kontrolovat.

[chooze:article;value:477238]

​Podezřelý tehdy žil na statku nedaleko letoviska. Za znásilnění americké turistky v Praia da Luz si odpykává v Německu sedmiletý trest. Již dříve usvědčený pedofil Brückner čelil od loňska dalším obviněním ze tří znásilnění a dvou případů pohlavního zneužívání dětí, kterých se měl dopustit v Portugalsku v letech 2000 až 2017. Před dvěma týdny soud v Brunšviku všechna obvinění smetl ze stolu s tím, že nepatří do jeho jurisdikce. Důvodem je, že si Brückner zaregistroval bydliště v jiné spolkové zemi.

Zatímco Brücknerův právník tvrdí, že se rozhodnutí soudu týká rovněž případu Maddie, podle státního zástupce nikoliv a pět zamítnutých obvinění s tím nesouvisí. “Budeme pokračovat ve vyšetřování případu Maddie a obviněný zůstává ve vězení,“ řekl agentuře Reuters prokurátor Hans Christian Wolters.

V Austrálii pohřešovali čtyřletou Cleo. Podařilo se ji najít po 18 dnech (2021):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.