Rodiče Maddie vydali prohlášení. Hovoří v něm o výsledcích vyšetřování

[chooze:gallery;value:33381]

​Rodiče Maddie McCannové po své dceři bezvýsledně pátrají už téměř 17 let. Ani uplynulý rok nepřinesl kýženou pravdu o tom, co se s jejich dcerkou, která zmizela na dovolené v Portugalsku, stalo.

Jejich snaha ani po tak dlouhé době nepolevuje. Na oficiální facebookové stránce, kde sdílejí informace o probíhajícím vyšetřování, uveřejnili v pondělí novoroční prohlášení. A navzdory dosavadnímu nezdaru zůstávají optimisté.

Ve vzkazu oznámili, že budou v pátrání po Maddie pokračovat. "I když nemáme žádné významné zprávy o pátrání po Madeleine, naše snahy pokračují se stejným zápalem a energií. Věříme, že taková vytrvalost nakonec přinese výsledky," napsali Kate a Gerry McCannovi.

[chooze:article;value:531317]

Rodiče Maddie také poděkovali svým příznivcům, kteří pátrání podporují. "Opět vám děkujeme za vaši podporu, vánoční přání a sdílenou naději. Doufejme, že rok 2024 přinese lidstvu lásku, naději a mír pro všechny," popřáli McCannovi.

Loňský rok rodině přinesl aspoň částečné zadostiučinění. Portugalská policie se McCannovým oficiálně omluvila za způsob, jakým s rodiči zacházela krátce po zmizení Maddie. Určitou dobu totiž byli hlavními podezřelými, připomněl portál Independent.

Později policie svá podezření stáhla, to však bylo až několik měsíců po zmizení. Hned poté vyšetřovatelé případ odložili. Únosce Maddie tak měl perfektní šanci uniknout odhalení a trestu.

Policisté hledali kameru únosce Maddie. Může na ní být natočena (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.