Rodiče samoživitelé bojují s chudobou. Pomáhá jim projekt Patron dětí

Házená byla pro školáky Jirku s Honzou středobodem vesmíru. Mamince samoživitelce ale na jejich koníček nezbývaly peníze. Podle statistik zhruba 336 tisíc dětí žije v domácnosti osamělých rodičů a zhruba 40 procent z nich je ohroženo chudobou.

Podle statistik zhruba 336 tisíc dětí žije v domácnosti osamělých rodičů a zhruba 40 procent z nich je ohroženo chudobou. "Právě tyto domácnosti první škrtají veškeré volnočasové aktivity dětí. Všechno, co není úplně nutné, ale může uspořit tomu rodinnému rozpočtu," upozornila provozní ředitelka projektu Patron dětí Svatava Poulson.

Právě takovým rodinám dlouhodobě pomáhá charitativní projekt Patron dětí. Ten za dobu své existence mezi děti rozdělil téměř 114 miliónů korun. Podmínkou ale je, že každé dítě, u kterého rodiče žádají o pomoc, musí mít svého patrona.

[chooze:article;value:503618]

"U maminek samoživitelek je strašně důležité, aby byl patron sociální pracovník anebo jiný profesionální patron, který skutečně potvrdí, že maminka je samoživitelka," vysvětlila manažerka Oddělení risku projektu Patron dětí Daniela Balajková.

Matky anebo otcové samoživitelé se už teď před prázdninami strachují, z čeho dětem zaplatí školní pomůcky. I s tím jim projekt dokáže pomoci.

"My poskytujeme balíky školních potřeb zhruba ve výši dvou až dvou a půl tisíce korun a jsou tam skutečně ty základní školní pomůcky," sdělila Poulson.

Pomoci rodinám a hlavně jejich dětem můžete i vy. Více informací se dozvíte na www.patrondeti.cz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.