Rodina chtěla na dovolené v Itálii ušetřit. Na pláži dostala mastnou pokutu

Napadá vás, že byste na dovolené ušetřili tím, že si někde postavíte stan a budete mít ubytování zdarma? Pokud ano, tak v Itálii tohle nedělejte. Stejný nápad totiž měla i rodina Italů z Bari, která odjela kempovat do zhruba 150 kilometrů vzdálené Mandurie v Apulii. Na tamní pláži si nelegálně postavila stan, což jí vyšlo pořádně draho. 

Velký stan o rozloze 30 metrů čtverečních totiž neunikl pozornosti úřadů – respektive na olbřímí příbytek upozornilo místní hnutí Azione Messapica na sociálních sítích, které radnici vyčetlo nečinnost. "Všichni respektují zákazy, platí parkovné, daně a pak přijedou hulváti a nerespektují nic, squatují na pláži, kde nechají odpadky tam, kde se jim to zrovna hodí," kritizuje hnutí. 

Podle deníku La Voce di Manduria rodina nejenže přestřelila velikostí stanu, ale navíc se utábořila v chráněné části pobřeží u řeky Chidro, kde dokonce platí zákaz koupání. Za chyby se platí a někdy i vysoké částky. Na místo dorazila policie, nařídila rodině stan odstranit a udělila jí pokutu ve výši 500 eur, v přepočtu téměř 12 tisíc korun. 

[chooze:article;value:511644]

​Před dovolenou v Itálii je obecně dobré se seznámit s místními předpisy, některé by vás totiž mohly nemile překvapit. Letos například malebné Portofino v regionu Ligurie vydalo vyhlášku, která zakazuje zdržování na turisticky frekventovaných místech. Nesmíte se tam tudíž dlouho zastavovat a pořizovat si selfie (psali jsme o tom v tomto článku). 

V letovisku Gallipoli je zase zakázáno chodit po městě pouze v plavkách nebo bez trička. Podle deníku Il Messaggero za to hrozí pokuta ve výši až několika tisíc korun. To, že se Italové nebojí dávat pokuty, dokazují i statiky. Ty uvádějí, že nejvíc v absolutních číslech vybírá Florencie, následuje ji Bologna, Padova a Milán. 

Opravdu Chorvatsko zdražilo? Štáb TV Nova zjišťoval, jaké jsou ceny v tamních restauracích:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.