Rodina Františka (62) prosí o pomoc. Odjel na kole k zubaři a pak zmizel

Redakci TN.cz poprosila o pomoc vnučka Zlatka. Její dědeček totiž odjel 10. července po půl osmé ráno na kole k autobusovému nádraží v Lednici, kde svůj bicykl uzamkl. Podle rodiny měl namířeno k zubaři do Břeclavi.

Tam však nedorazil. Policisté navíc zjistili, že ho zubař ani nečekal, protože objednaný byl až na středu. Ani v ten den se ale neobjevil. "Údajně měl být viděn ještě tentýž den odpoledne poblíž jeho bydliště v Lednici," sdělil na facebooku policejní mluvčí Pavel Šváb.

[chooze:article;value:515232]

Muž je 175 až 180 centimetrů vysoký, má střední postavu, šedé vlasy, šedomodré oči a je oholený. "Na sobě by měl mít bílé triko bez rukávů, šedé kraťasy, černé tenisky značky Adidas, na krku zlatý řetízek, s sebou má tmavou tašku s uchem," popsal Šváb.

Dotyčný si mobil nechal doma. Podle vnučky si s sebou vzal jen občanku a kreditní kartu. "Policie zjistila, že ten den si vybral 4 000 korun," uvedla.

A navíc není jisté, zda má s sebou léky, které musí pravidelně užívat. "Je schizofrenik. Léky musí brát pravidelně. Může působit zmateně nebo se může schovávat a bojí se jít domů. Může být i mezi bezdomovci," myslí si Zlatka.

Ani po téměř třech týdnech se policistům muže nepodařilo najít. "Pokud jste ho zahlédli, ozvěte se, prosím, na tísňovou linku 158," vyzval Šváb.

Pohřešovaný muž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.