Rodina převážela bezdomovce z Česka do Británie. Tam na nich vydělávala

Čtyři muži a jedna žena rozjeli výnosný byznys. Bezdomovce a pohledné mladé ženy lákali podle obžaloby na lepší život ve Velké Británii.

Jenže po příjezdu jim měli sebrat doklady a nutit je k různým pracím, například v automyčce nebo v bistrech. Ženám pak zakládali erotické inzeráty a musely se živit jako prostitutky. Většinu výdělku jim ale obžalování měli sebrat.

[chooze:article;value:494833]

Pachatelé se hájili tím, že jen jako zkušenější poskytovali poradenství, jak si najít práci a zajistit peníze ve Velké Británii. Realita ale byla mnohem drsnější. 

"Zneužívali tísně osob. Převezli do Velké Británie s tím, že jim tam nabídnou práci. Vydělané peníze si ponechali a dávali jim jen nepatrnou část. Odváželi tam i ženy, které zde provozovaly prostituci," prohlásil soudce krajského soudu v Ústí nad Labem Ondřej Peřich.

Zotročit měli celkem šest lidí. Ti jim za rok vydělali jeden a půl milionu. Peníze si užívali horem dolem. Končily například v automatech. Utráceli je také za drogy. U soudu ale všechno zpochybňovali.

[chooze:article;value:454573]

Když jim soud napařil tresty od dvou do deseti let vězení, spokojen byl jen jeden z gangu – otec, který byl hlavou celé skupiny. Všichni totiž byli příbuzní. "Rozděloval role, rozděloval zisk, určoval činnost té skupiny," popsal soudce jeho činnost. Poškozeným musí rodina vrátit také více než jeden a půl milionu korun. Navíc dostali ještě peněžitý trest v podobné výši.

Rozsudek zatím není pravomocný. Kromě hlavního obžalovaného si všichni ostatní ponechali lhůtu na případné odvolání, včetně státní zástupkyně. Ta si prý nechá projít hlavou, jestli tresty nejsou příliš nízké. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.