Rodina se rozloučila s Olgou Kočkovou. Kočár s koňmi odvezl její rakev na hřbitov

[chooze:gallery;value:34877]

Obřad začal v Břevnovském klášteře v 11 hodin mší svatou. Poté se slova ujaly dvě vnučky Olgy Kočkové, proslov musely několikrát přerušit kvůli přívalu slz. "Naše babička stmelovala rodinu, byla laskavá, ale uměla být i přísná, měla pro každého otevřenou náruč. S dědou byli nejen partneři v soukromí, ale dlouhá léta spolu i pracovali a projezdili svět," řekly.

"Chybí nám, ale navždy zůstane v našich srdcích. Dokázala rozdávat radost a sílu za všech okolností. Babičko, moc ti děkujeme za to, jak jsi nás vedla a učila nás, jak milovat své okolí. Byla jsi ta nejlepší babička," uzavřely.

Rozloučení v kostele ukončila skladba Ave Maria, kterou zazpíval Daniel Hůlka. Chodníky hned před Břevnovským klášterem lemují velká srdce z rudých růží. Prostranstvím zní různé písně, mimo jiné Karla Gotta nebo Hany Zagorové.     

[chooze:article;value:542181]

Po skončení mše v kostele rakev převezl kočár se šestispřežením na hřbitov v Řepích, kde má rodina Kočkových hrobku. Za kočárem se vydala kolona aut s rodinou a přáteli. Projeli ulicemi Bělohorskou, dále Čistovickou a také kolem domu, kde Olga Kočková s rodinou bydlela.

Kočková zemřela 14. února po dlouhém boji se zákeřnou nemocí, kvůli které se v posledních letech vzdala i své práce na pražském Výstavišti. "Byla to babička a máma, jak má být. Vždy byla tím, kdo držel rodinu pohromadě, dokázala zklidnit vášně i pohladit," řekl pro deník Blesk krátce po jejím úmrtí její vnuk Václav Kočka nejmladší.

Kočkovou uložili do rodinné hrobky v Řepích. Tam spočinul i její syn Václav Kočka mladší, který zemřel po střelbě v roce 2008. Vražda se odehrála krátce po křtu knihy bývalého premiéra a někdejšího čelního představitele ČSSD Jiřího Paroubka v pražské restauraci Monarch.

​Pohřeb Václava Kočky mladšího, ale i poslední rozloučení s vnukem Olgy Kočkové Janem, který zahynul při autonehodě, doprovázely pompézní obřady. Rozloučení s Janem Kočkou se před více než pěti lety konalo v kostele na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Poté se průvod vydal na Olšanské hřbitovy. Kvůli tomu byla částečně uzavřena Vinohradská ulice. 

Olga Kočková patřila do rozvětvené a vlivné rodiny, která je spojována s řadou podnikatelských aktivit, především pak s pořádáním Matějské pouti v Praze na Výstavišti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.