Rodina si zarezervovala vilu ve Španělsku. Když přijeli, žádná tam nebyla

Rodina z Velké Británie chtěla v červenci strávit dovolenou ve španělském Alicante. Její členové se těšili, že si užijí ve vile, kterou si předem objednali přes španělskou webovou stránku. Za dva týdny v bydlení nedaleko pláže si inzerent naúčtoval 1 800 eur (v přepočtu zhruba 43 379 korun). "Vila má bazén a dostatek venkovních prostor," psalo se v inzerátu, na který narazil 42letý Neil Bray, když dovolenou pro rodinu objednával. 

"Vypadala úžasně. S člověkem, který ji pronajímal, jsem mluvil asi týden před příjezdem a říkal jsem mu, jak moc se těšíme na dovolenou," sdělil pro deník Mirror. Otec čtyř dětí vilu zarezervoval na dva týdny. 

[chooze:article;value:519583]

Výhodná nabídka ho potěšila a s manželkou Hannah i dětmi vyrazili do Alicante. Za letenky pro svou rodinu, která se na společnou dovolenou těšila 11 letech, utratil bankovní úředník Neil stejně jako za vilu 1 800 euro, informuje web Polsat News

Že ho někdo podvedl, si uvědomil, když všichni čekali na letišti. Tam je měl údajný pronajímatel vily vyzvednout, to se ale nestalo. Telefon nezvedal, na e-maily i SMS zprávy přestal reagovat. "Když jsme tam dorazili, nikdo nás nevyzvedl. V tu chvíli jsme propadli absolutní panice. Snažil jsem se s ním spojit, ale všechny možnosti byly marné," popsal poškozený Brit.

Vytoužená dovolená přišla rodinu pořádně draho. Za pronájem nové vily musela dát dalších 2 800 eur (v přepočtu zhruba 67 490 korun), navíc 125 eur (asi 3000 korun) je stála cesta z letiště a pak zpět. Proti neznámému inzerentovi podal Brit oficiální stížnost a čeká na vyjádření tamní policie. 

Zaplatili jí, zájezdu se ale nedočkali. Mám strach o život i o své děti, tvrdí teď žena (03/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.