Rodina v autě u Plzně havarovala. Muž zemřel, děti skončily v nemocnici

[chooze:gallery;value:32310]

​Stačilo pár vteřin, aby se navždy změnil život několika lidí. Takové následky měla vážná dopravní nehoda, která se odehrála v úterý večer před křižovatkou u obcí Třemošná a Horní Bříza na Plzeňsku. V osobním autě, které jelo ve směru od Plzně ke Kaznějovu, cestovala čtyřčlenná posádka. Podle webu Krimi Plzeň se pravděpodobně jednalo o rodiče a jejich děti. 

Vůz měla podle mluvčí záchranářů Márie Svobodové řídit 25letá žena. Policie zatím nepotvrdila, že za volantem skutečně seděla ona, přiblížila ale okolnosti nehody. Ze zatím nezjištěných příčin auto vyjelo ze silnice a havarovalo v silničním příkopu. Tam se přetočilo, vrátilo na silnici, kde zůstalo ležet převrácené na střeše. 

[chooze:article;value:509905]

​Oba dospělí se při nehodě velmi vážně zranili a záchranáři je na místě oživovali. U ženy byla resuscitace nakonec úspěšná. "Byla předána na emergency Fakultní nemocnice Lochotín," prozradila Svobodová. Jednačtyřicetiletému muži ale už pomoci nebylo. Při příjezdu záchranářů byl v bezvědomí a resuscitace dlouhá několik desítek minut k ničemu nevedla. 

"Přes jejich veškeré úsilí se jim již nepovedlo obnovit životní funkce, lékař konstatoval jeho úmrtí na místě," doplnila mluvčí záchranářů. Ti si do své péče převzali i děti ve věku dvou a čtyř let. Obě podle Svobodové utrpěly pouze lehčí zranění, kvůli závažnosti havárie ale byly preventivně převezeny na akutní příjem do nemocnice na Lochotíně. 

"Kdo z účastníků vozidlo řídil, stejně jako příčina dopravní nehody, je předmětem dalšího šetření," dodala policejní mluvčí Iva Vršecká. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.