Rodinám, které si nemůžou dovolit poslat dítě na tábor, pomáhá Patron dětí

Osmiletý Daneček a šestiletý Mára milují přírodu a touží jet na letní tábor. Jenže kvůli neustálému zdražování a dlouhodobé nemoci tatínka to vypadalo, že se sny obou brášků nesplní.

Vykouzlit úsměv na tváři Márovi a Danečkovi pomáhá projekt Patron dětí. "Minulý rok jsem byl na letním táboru poprvé a moc se mi tam líbilo," pochvaloval si Dan. Letos by ale chtěl jet i se svým mladším bráškou. "Chtěl bych si to tam s ním užít a hrát tam s ním ty hry," tvrdí Marek.

Nápad podporuje i tatínek obou kluků. "Děti tam mají nějaké vyžití, poznají nové děti, poznají nové věci, nemají stereotyp," myslí si. Má to ale háček. "Na Danečka to je vybrané asi deset dní, na Marečka se to ještě nevybralo," říká.

[chooze:article;value:507012]

Kvůli zdražování to jsou právě mimoškolní aktivity, na které řadě rodičů nezbývají peníze. Podle psychologů jsou ale pro rozvoj dětí důležité. Rodiny proto čím dál tím častěji žádají o pomoc.

"V roce 2021 těch žádosti, které spadají do této oblasti, kterou tedy nazýváme rozvoj a vzdělání, bylo zhruba 200, loni už jich bylo 800 a letos jenom za první tři měsíce už máme přes 550 žádostí," potvrzuje tento trend výkonná ředitelka projektu Patron dětí Edita Mrkousová.

Projekt Patron dětí za dobu své existence pomohl už více než 13 tisícům dětí po celé České republice. Díky dárcům pomáhá financovat třeba i dětské rehabilitace nebo placení kroužků. Pomoci dětem vykouzlit úsměv na tváři můžete i vy. Stačí se podívat na internetové stránky www.patrondeti.cz.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.