Rodinný den na pláži se změnil v tragédii. Otec tří dětí utonul při záchraně dcery

Rodinný den na pláži v australském Novém Jižním Walesu se proměnil v tragédii. Pětičlenná rodina tam dováděla ve vlnách u břehu. Během chvilky ale jedna z větších vln zachytila bodyboard, na kterém plavala 11letá dcerka, a odnesla jej od břehu.

Rodiče dívky na nic nečekali a hned vyrazili za ní, aby ji chytili dříve, než ji vlny odnesou příliš daleko od břehu. Pětačtyřicetiletý otec, který se bez váhání vrhl do příboje, ale sám při snahách najít svou dcerku zmizel ve vlnách. Matce se nakonec podařilo dostat bezpečně dcerku na břeh a zavolat pomoc.

[chooze:article;value:469972]

Na místo dorazili jako první dva policisté, kteří se sami pustili do mořského příboje a snažili se ztraceného otce najít a zachránit. Jak ale uvedla policie Nového Jižního Walesu, nebyli úspěšní. Otce našli až záchranáři asi půl hodiny poté, co jej jeho manželka ztratila z dohledu.

Záchranáři se muže pokusili resuscitovat, bohužel bezúspěšně. Za svou odvahu zaplatil životem. Matka i s dcerkou vyvázly bez zranění a záchranáři je pustili domů. Pláž, na které skončil mužův život, v okamžiku tragédie nebyla střežená plavčíkem.

Pro obyvatele Nového Jižního Walesu není smutná záležitost ničím novým. V letošní plážové sezoně to je již desátý případ utonutí při záchraně dítěte rodičem. "Je naprosto pochopitelné, že se rodiče vrhnou dětem na pomoc bez zaváhání. Bohužel to však často končí právě takhle," řekl portálu ABC šéf vodních záchranářů z Nového Jižního Walesu Steve Pearce.

Václav zachránil život mladému tatínkovi. Hrdina popsal dramatické chvíle:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.