Rodinu s devíti dětmi drtí drahota. Vánoce jí zachránili diváci TV Nova

Hurtovi žijí na sídlišti v Ústí nad Labem v třípokojovém bytě. Náklady na bydlení a potraviny spolknou prakticky celý jejich rozpočet. Na nájem jim navíc přispívá stát. Kvůli drahotě letos téměř zrušili Vánoce.

Celkem jsou u Hurtových čtyři děvčata a pět chlapců ve věku od tří do patnácti let. Dvě nejstarší děti jsou momentálně stále ještě ve škole.

"Dárky pro děti jsme řešili obracením se na neziskové organizace. Tam jsem bohužel kvůli tomu, že nejsem samoživitelka, neuspěla," popsala svou situaci Tereza Hurtová.

[chooze:article;value:479889]

Její děti by si přály třeba autíčko, počítač, lego nebo dětskou pistoli. A ještě do tohoto týdne to vypadalo, že nic z toho nedostanou. Po odvysílání reportáže to ale vypadá na happyend.

"Po odvysílání se ozvala první paní, že by chtěla dětem pomoc. Chtěla vědět pohlaví a věk dětí, že jim pošle něco pod stromeček. A od rána to začalo všechno nanovo. Kontaktovali nás přes facebook s tím, že by dětem chtěli něco poslat," prozradila maminka.

"Jako matka samoživitelka jsem se ocitla ve špatné finanční situaci a přátelé mi pomohli. Teď, když jsem na tom líp, tak jsem si myslela, že další rodině by mohlo pomoct, když se více lidí nějakým způsobem složí, aby měli na oblečení, nejenom dárky," vysvětlila svou motivaci jedna z dárkyň Eva Inhatoljová.

[chooze:article;value:479902]

"Strašně moc děkujeme a moc si pomoci vážíme. Už jenom kvůli nim," děkuje jí i dalším dárcům paní Hurtová.

Podobně pomohla i reportáž o paní Fořtové, která je samoživitelka se dvěma dětmi. Před třemi týdny přinesla TV Nova zprávu o tom, že bude muset výrazně omezit veškeré vánoční investice.

"Ozvali se mi dva lidi. Jeden pán mi nabídnul, že každému z dětí pořídí dárek. Pro holčičku jsme vybírali plyšového králíčka," popsala pomoc vděčná maminka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.