Rodiny nemají peníze na kroužky. Pomáhá jim Patron dětí

Každé třetí dítě v Česku podle odborníků nechodí na žádný kroužek, některé samy nechtějí, ale u většiny je důvodem to, že si rodina v dnešní době kroužky nemůže dovolit. Přitom pro děti jsou klíčové.

12letý Nathan to s řezbářskými dláty podle svého učitele umí jako nikdo jiný. "Naty je takový přirozený talent, úplně jednoduše, lehce, má vždycky takový tvůrčí přístup, najde si řešení," popsal řezbář Ladislav Grossmann.

[chooze:article;value:539493]

Naty má další tři sourozence, finančně zvládnout mimoškolní aktivity tak pro rodinu bylo extrémně náročné. Pomohl projekt Patron dětí. "Já jsem rád, že do toho kroužku můžu chodit právě díky Patronu dětí, a jsem hodně rád, že takové projekty existují," řekl Nathan.

Naty se díky tomu zlepšuje, doufá, že jednou bude uměleckým řezbářem, díky milované činnosti ale tráví čas i s kamarády. "Pěstuje to i vůli, vytrvalost, jakousi ochotu snést i nějakou nepřízeň, takovou všeobecnou zručnost, dovednost," uvedl Grossmann.

Pomoci potřebují i další děti. Na internetových stránkách www.patrondeti.cz běží sbírky na nejrůznější mimoškolní kroužky a aktivity. 

[chooze:article;value:523126]

Třeba Anička by ráda chodila na kroužek plavání. Nejenže by ji to bavilo, ale zlepší jí to i zdravotní stav, má totiž kvůli nemoci oslabené nohy. A podobně je na tom i Sam, miluje basketbal, který mu pomáhá vybít přebytečnou energii.

"Doufám, že příběh Nathana, který jste viděli, je právě tou vizitkou toho, kam může vést pomoc veřejnosti dětem, které chtějí dělat nějakou aktivitu," vzkázala manažerka sítě klíčových patronů organizace Patron dětí Kateřina Malatincová.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.