Rodiny s dětmi si o jarních prázdninách na blátě hledají alternativní program

Nečekaný nástup zimy se silným sněžením na začátku prosince navnadil lyžaře i provozovatele lyžařských areálů. Jenomže únorové vystřízlivění je až příliš kruté.

"Tak špatné podmínky kolem 15. února, to nepamatuji," říká Marek Cimala, provozovatel lyžařského areálu. Počasí stoplo například provoz Resortu Valachy přímo na česko-slovenské hranici v nadmořské výšce tisíc metrů.

[chooze:article;value:534652]

​Přitom právě teď by měly být sjezdovky plné. Mnohé rodiny si pobyty v hotelích objednaly dlouho dopředu. Jenomže teplo jim překazilo plány.

"Pro nás to znamená daleko větší aktivitu, vymýšlet těm hostům zábavu. Děláme kurzy pečení frgálů, navýšili jsme počet masáží," říká Tomáš Blabla, ředitel Resortu Valachy.

"Pozorujeme větší zájem hlavně o návštěvnost aquaparku, klienti také využívají možnosti turistiky," vysvětluje Jana Donková, ředitelka Grandhotelu Tatra ve Velkých Karlovicích.

[chooze:article;value:539634]

​Tento víkend začínají hotely plnit rodiny z Prahy, Zlínského kraje, Plzeňska nebo Hradce Králové. Právě tam začaly jarní prázdniny. Ani pro ně ale nemají meteorologové příliš dobré zprávy.

"Očekáváme, že pokud bude padat sníh, tak od nadmořské výšky 1 000 metrů. Ale bude to těžký, mokrý sníh. Do konce týdne napadne do deseti centimetrů," uvádí meteoroložka Dagmar Honsová.

Opravdu výrazné sněžení ale nepřijde ani příští týden. Je tak jisté, že středisek, která předčasně přeruší sezónu, bude přibývat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.