Rok české hudby a Smetana 200. Českou filharmonii čeká nabitá sezóna

Evropa, Japonsko nebo Jižní Korea – Česká filharmonie má příští sezónu opravdu nabytou. "V roce 2024 má výročí mnoho skladatelů a my už na podzim 2023 začneme slavit Dvořáka tím, že budeme hrát jeho vrcholné symfonie na všech koncertech a bereme je potom i do zahraničí," řekl generální ředitel České filharmonie David Mareček.

Jedním z bodů pestrého programu orchestru bude také symfonie Ludwiga van Beethovena jako připomínka 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie. K nejoslnivějším zahraničním umělcům příští sezóny budou patřit například Antonio Pappano, Simon Rattle nebo americký klavírista Emanuel Ax.

[chooze:article;value:409412]

​"Dneškem se posouváme na nějakou vyšší úroveň spolupráce a stáváme se globálním partnerem České filharmonie, protože nás oslovila ta její vize stát se v příštích několika letech skutečně špičkovým světovým orchestrem, a proto jsme přijali to partnerství, které má za cíl zejména podporovat její zahraniční koncerty," okomentoval ředitel komunikace PPF Vladimír Mlynář.

O Českou studentskou filharmonii se nově bude starat skupina ČEZ. "Skupina ČEZ se v minulosti dvořila České filharmonii velmi intenzivně a jsme rádi, že tato snaha vyústila v generální partnerství," sdělil ředitel Útvaru komunikace a PR společnosti ČEZ Petr Studenovský. Novou sezonu orchestr České filharmonie odstartuje už letos na podzim.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.