Rok po tragickém požáru je Alzheimer centrum téměř opravené

Ohnivé peklo, tak popisovali loni 1. června místní, hasiči i záchranáři neštěstí z Roztok u Prahy. Dům plný nemocných a často nepohyblivých lidí ve vysokém věku začal ve večerních hodinách hořet. Po roce vypadá místo úplně jinak.

"Proběhla kompletní obnova objektu. Byly opraveny všechny poničené stavební části, což byla zejména střecha a to nejvyšší podlaží," říká výkonný ředitel Domova Alzheimer Radek Žádník.

[chooze:article;value:501443]

​Budova je po roce opravena z osmdesáti procent. Otevřít by se podle provozovatele mělo na konci prázdnin. Rekonstrukce kladla velký důraz na nejmodernější protipožární opatření, aby se tragédie už neopakovala. Také se zvýší počet lůžek pro pacienty.

"Jsme v kontaktu z původními klienty, ale evidujeme zájem i těch nových," vysvětluje Žádník. Po otevření se do práce vrátí i část původního personálu. Příčina požáru se ale stále vyšetřuje.

"Kriminalisté ještě nemají zpět všechna potřebná znalecká zkoumání. Mohlo se jednat buď o nedbalostní jednání nebo o technickou závadu," říká policejní mluvčí pro Středočeský kraj Vlasta Suchánková. Škody ničivého neštěstí jsou už teď vyčísleny minimálně na 50 milionů korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.