Roman bojuje s agresivní rakovinou. Poslední nadějí je drahá léčba v USA

Třicetiletý Roman Čelikovský se už dva roky léčí s rakovinou. "Dva roky už chodím na chemoterapie. Můj druh onemocnění se jmenuje Rhabdomyosarcoma, je to rakovina měkké tkáně," vysvětluje.

Diagnóza nejen Romanovi kompletně změnila život. Byl veselý, rád sportoval a chodil na výlety. Toužil založit rodinu a nedávno si vzal svou životní lásku. Teď si ale jeho nejbližší bezmezně přejí, aby hlavně přežil. "Když jsem se dozvěděla, že můj manžel má rakovinu, byl to ten nejhorší den mého života," tvrdí jeho manželka Linda.

[chooze:article;value:494475]

Roman je podle ní největší bojovník, kterého zná. Vzdát se ale odmítá i zákeřná nemoc. "Přišel jsem o sedm ze 12 svalů na ruce a o uzlinu. Pak přišlo ozáření. Myslel jsem si, že už mám vyhráno. Tři čtyři měsíce byl klid a poté se mi udělala boule znovu, na pravé paži. Podstoupil jsem další operaci, ale bohužel nádor stihl metastázovat do plic, uzlin a levé hrudní stěny," popsal Roman svůj boj s rakovinou.

I přes nepříznivé vyhlídky se Roman rozhodl nevzdávat se a bojovat s nemocí dál. Lékaři v České republice a v Evropě sice už nejsou schopni ho vyléčit, zvládnout to ale mohou jejich američtí kolegové. Léčbu odborníci z Texasu upraví přímo na míru pacientovi, a dokonce mají i nové experimentální léky. Speciální léčba je ale finančně velmi náročná. Stojí zhruba pět milionů korun. Blízcí pro Romana uspořádali veřejnou sbírku.

"Je to určitě částka, která mi může pomoci zachránit život, může mi pomoci se vyléčit, prodloužit život, abych mohl zase žít naplno se svojí rodinou," myslí si Roman. "Jsem vděčná za každou pomoc. Kdokoli, kdo pomůže mému manželovi zachránit život," doplnila Linda.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.