Roman Janoušek je na svobodě. Soud vyhověl jeho stížnosti

Městský soud v Praze rozhodl o propuštění lobbisty Romana Janouška z vězení. Na svobodu vyjde ještě před dokončením svého 4,5letého trestu. "Mohu potvrdit, že soudem byl příslušné věznici zaslán příkaz k propuštění jmenovaného na svobodu," sdělil mluvčí Městského soudu v Praze Adam Wenig. Z věznice podnikatel vyšel asi ve čtvrt na pět odpoledne.

"Za chyby se platí, tak snad jsem zaplatil už dost," řekl novinářům po propuštění. Na otázku, jak se cítí, odpověděl: "Nic moc." Následně nasedl do auta a na další dotazy neodpovídal.  

Předčasnému propuštění na svobodu předcházela řada stížností, které Janoušek podával proti rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 6. Ten mu totiž odmítl zkrátit trest za řízení pod vlivem alkoholu a za ublížení na zdraví. Janoušek proti usnesení soudu opakovaně podával stížnosti. Naposled se o předčasné propuštění pokoušel letos v listopadu.

[chooze:article;value:475657]

Janoušek byl vězněný kvůli dopravní nehodě, kterou zavinil v roce 2012. Řídil tehdy pod vlivem alkoholu a podle rozhodnutí soudu úmyslně najel do řidičky auta, které předtím naboural. Ženu následně nechal na místě nehody, aniž by jí poskytl první pomoc.

Po dlouhém soudním řízení byl v roce 2014 odsouzen na 4,5 roku vězení za těžké ublížení na zdraví a za řízení pod vlivem návykové látky. Z trestu si však odseděl pouze část. O dva roky později byl totiž dočasně propuštěn na svobodu ze zdravotních důvodů. Do vězení se opět vrátil loni v červenci.

[chooze:gallery;value:29704]

Podívejte se, co řekl Janoušek po propuštění z vězení:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.