Rottrová, Vondráčková, Kabáti i Neckář: Český slavík bude plný hvězd

[chooze:gallery;value:33242]

​Velký večer plný hudby a ocenění. To v pátek nabídne Český slavík na Nově. "Je to jedna z mála televizních akcí, kde se kapela může prezentovat živě. Není to playback a můžeme říct, co chceme. Příští rok oslavíme 35 let existence kapely a vážíme si přízně fanoušků, kteří nám celá ta léta obětují svůj čas a posílají nám hlasy. Všechno, co v minulosti bylo zlé, hodíme za hlavu a na Slavících rádi zahrajeme," říká frontman Kabátů Pepa Vojtek.

Na pódiu také po 15 letech vystoupí legenda české pop music Helena Vondráčková. "Těším se, že se setkám s kamarády z populární, ale i rockové hudby. Je málo hudebních pořadů a Český slavík je v našich kalendářích takovou třešničkou na dortu. Jsem opravdu velmi ráda, že jsem byla oslovena a že si můžu na Českém slavíkovi i zazpívat. Pro své fanoušky jsem si připravila směs největších hitů," popsala Vondráčková.

[chooze:article;value:530051]

​Radost z vystoupení na galavečeru neskrývá ani Monika Bagárová. "Já tam každý rok sedím jako host. S obdivem sleduji všechny vystupující. Vždycky je to krásný večer. To, že letos budu na Slavících zpívat, je pro mě obrovská výzva a čest," doplnila zpěvačka.

Diváci se můžou těšit také na účast jak kapely Chinaski, tak jejího bývalého bubeníka s uskupením Marpo & TroubleGang. Dalšími vystupujícími budou i Václav Neckář se skupinou Bacily, zpěvačky Eva Burešová a Jana Kirschner, kapely Vesna i kapela Vojty Dyka & D.Y.K. Poctu Yvonně Přenosilové zazpívá Jitka Čvančarová a o poctu Vašovi Patejdlovi se postará Ondřej Brzobohatý s Igorem Timkem z kapely No Name.

Hvězdný je i seznam osobností, které budou předávat ocenění Zlatý, Stříbrný a Bronzový slavík v jednotlivých kategoriích. Svým kolegům pogratulují Marie Rottrová, Jiří Korn, Michael Kocáb nebo Dara Rolins. České slavíky předají i sportovci, kteří naši zemi úspěšně reprezentují po celém světe, a to dvojnásobná tenisová šampionka z Wimbledonu Petra Kvitová nebo držitel olympijské medaile v šermu Alexander Choupenitch.

[chooze:article;value:505026]

​Moderátorská dvojice Ondřej Sokol a Aleš Háma si na jeviště pozvou i kolegy z herecké branže Petru Hřebíčkovou, Sáru Korbelovou, Martu Dancingerovou, Gabrielu Heclovou, Michaelu Petřkovou, Jakuba Štáfka, Martina Dejdara, Štěpána Kozuba, moderátora Leoše Mareše a mnoho dalších známých osobností.

Obhájí svá prvenství Lucie Bílá, Marek Ztracený nebo Kabát? Výsledky hlasování v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Hudební skupina a Hip Hop a Rap i Objev roku a to, kdo vstoupí do Síně slávy, uvidí diváci v pátek po Televizních novinách na Nově.

Generálním partnerem ankety Český slavík je Trinity Bank, která jednomu hlasujícímu věnovala luxusní osobní vůz. Partnerem ankety je i zhotovitel cen Granát Turnov. Akademická sochařka Helena Hrabová je autorkou hlavní ceny Český slavík od roku 1996 a loni doplnila slavičí kolekci o cenu Objev roku, Síň slávy a Absolutního slavíka. Mediálním partnerem je Rádio Impuls. 

Přípravy na Českého slavíka vrcholí. Podívejte se na reportáž:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.