Rozdíly v cenách mezi obchody trvají. Zkouší naši trpělivost, stěžují si zákazníci

Vajíčka byla ještě na začátku roku rekordmany ve zdražování. Téměř ze dne na den jejich cena raketově rostla, 30kusové plato bylo za více než 150 korun. Teď se dají sehnat výrazně pod 100 korunami.

A podle šetření statistického úřadu zaplatíme u řady sledovaných potravin výrazně méně než na začátku roku. "Nějaké potraviny asi zlevnily, to rozhodně. Třeba okurky. Ty byly velmi drahé a jsou podstatně lacinější," uvedl jeden z dotázaných. "To nemám vůbec takový pocit. Je to všechno drahé. Nalákají vás na ředkvičky a ostatní je drahé. Nejde to dolů, jen minimálně," myslí si zase další oslovený.

[chooze:article;value:504031]

Podle zákazníků se i přes zlevňování stále najdou příklady potravin, u kterých obchody zkouší trpělivost lidí. Teď jsou to například zavařované okurky. Klasické okurky jsou v jednom obchodě za 94,90. Jiný je zase má za méně než polovinu, a to za 44,90.

Do obchodů v Ústí nad Labem a Pardubicích vyrazili reportéři TV Nova s malým testem. I z něj je jasné, že rozdíly v cenách u některého zboží přetrvávají. "Zboží, u kterého jde cena dolů, je to, které prochází nebo mu končí garanční doba. Jsem si toho tak všiml. Jinak se ty ceny drží na vysoké úrovni," postěžoval si další nakupující.

Na pulty by v příštích týdnech měla dorazit především čerstvě vypěstovaná zelenina. A i ta by měla pomoci inflaci dál snižovat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.