Rozhledna z Markvartic se pravidelně opravovala, brání se spolek Triangl

[chooze:gallery;value:32694]

​Podle místostarosty Markvartic na Děčínsku Libora Kunteho obec za neštěstí zodpovědná není. "Rozhledna je sice na pozemku Markvartic, ale provozuje ji spolek Triangl Markvartice. Už jsem mluvil s jejich předsedou. Oni tam pravidelně prováděli vizuální kontroly. Na první pohled se tam vše jevilo v pořádku. Bohužel, jak se ukázalo po tom neštěstí, bylo trámoví uvnitř částečně vyhnilé," vysvětluje Kunte.

Předseda spolku Triangl Radomír Tulka se domnívá, že za tragédií je hlavně nerespektování informace z výstražné tabule, podle které směly být na "věži" pouze čtyři osoby najednou.

[chooze:article;value:516341]

​"Bylo sedmnáct osob a nemohlo to dobře dopadnout. Nechci na nikoho házet vinu, ale myslím si, že hlavní příčina nehody je v přetížení," říká Tulka.

"My jsme tam průběžně prováděli vizuální kontrolu. Minimálně jednou za dva týdny se tam jezdilo se čtyřkolkou pro odpad. Když jsme zjistili nějakou závadu, tak jsme to hned řešili. Například koncem minulého roku jsme tam měnili zábradlí na plošině a předtím jsme měnili i jednu z nosných klád," říká předseda markvartického spolku. 

"A když se na dřevu objevila houba, tak jsme ji odstranili a chemicky to ošetřili. Celou rozhlednu co nejdříve strhneme, nyní jen čekáme na souhlas policie, aby manipulace se dřevem neohrozila probíhající vyšetřování," dodává Tulka.

Dětský tábor organizoval Ranč Radana z Veselého nabízející trávení prázdnin hlavně ve společnosti koní. Celou záležitost pro TN.cz ale farmáři odmítli komentovat.

Hygienici kontrolují dětské tábory. Vodu doporučují měnit třikrát denně:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.