ROZHOVOR: Slováček oslaví 80. Co má v dokladech, občas překvapí i policisty

Felix Slováček oslaví osmdesátiny už 23. května. "Těším se dobrému zdraví, ale na to číslo se moc netěším," uvedl.

Hovor ve studiu Víkendové Snídaně se stočil k umělcově pravému jménu. Felix je ve skutečnosti přezdívka, která se ujala už na základní škole.

[chooze:article;value:491115]

​"Tehdy běžel film, který se jmenoval Kocour Felix, a já jsem měl kamaráda ve třídě. On jednou přišel, koukl na mě a řekl, že mi bude říkat Felix, to se pak rychle rozneslo po celé škole," řekl Slováček.

Definitivně se s přezdívkou smířil, když mu na jméno Felix začaly přicházet peníze. "Felix také znamená šťastný," připomněl hudebník.

K úsměvným situacím například dochází ve chvíli, kdy Felixe při cestách autem zastaví silniční kontrola. "Nemáte náhodou bratra Felixe?" řekli jednou policisté, když v Slováčkových dokladech uviděli pravé křestní jméno Antonín.

Ve studiu Víkendové Snídaně byla kromě jiných také hudebníkova dcera Anna a syn Felix Slováček junior. "Po tátovi jsem podědil malou trpělivost. Když něco vysvětluji svým dětem, třeba jak mají hrát na klavír nebo klarinet, tak to dlouho nevydržím," vysvětlil Felix Slováček mladší. K tomu dobrému, co zdědil po otci, řadí dobrý tón při hře na klarinet a saxofon.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.