Rožnov řeší problémy s bezdomovci. Radnice se rozhodla je zaměstnat

Pan Mirek je na ulici už přes dva roky a práci pro město si pochvaluje. "Každá koruna se hodí. Když je práce, tak to vždycky jdu," řekl Mirek.

Stejně jako dalších 20 sociálně vyloučených lidí, kteří se o práci přihlásili, vykonává prospěšné neodborné práce. "Uklízejí město, přidají ruku k dílu a místo toho, aby seděli na náměstí, udělají něco pro veřejný pořádek," uvedl starosta Rožnova pod Radhoštěm Jan Kučera (nez.).

[chooze:article;value:549791]

​Na nové pracovníky musí dohlížet koordinátor z městské policie. "Musí měsíčně odpracovat minimálně 20 hodin. To jim zůstane dávka v hmotné nouzi stejná, tedy zhruba 4 800 korun. Pokud těchto 20 hodin neodpracují, tak se jim sníží na původní existenční minimum, což je zhruba 3 100 korun," sdělil preventista rožnovské městské policie Ondřej Plesník.

Pokud odpracují 30 hodin, zvýší se jim pak výplata na 5 600 korun. Projekt pod záštitou úřadu práce už funguje téměř měsíc. A pochvalují si ho jak místní, tak i policisté. "Když se porozhlédnete po lavičkách na náměstí, tak uvidíte, že nejsou obsazené, i když právě v tuto dobu byly běžně obsazené těmi opilci a sociálně vyloučenými osobami," poznamenal ředitel rožnovských strážníků Aleš Pilař.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.