Roztleskávačka si spletla auto, muž ji postřelil. Útoků v USA přibývá

I nevinná chyba může člověka v USA stát život. O tom se přesvědčila mladá dívka, která si na parkovišti v texaském Austinu spletla auto. Hned jak otevřela dveře vozidla, svou chybu si uvědomila a spěchala za kamarádkou.

Majiteli auta se pak přes stažené okénko omluvila. Ten ale vytáhl zbraň a začal střílet. Zasáhl obě dívky. Jednu z nich ošetřili zdravotníci na místě, druhou museli vrtulníkem transportovat do nemocnice. Střelce policie zatkla.

Minulý týden se podobný incident odehrál ve státě Missouri. 16letý chlapec si spletl adresu a zazvonil u špatného domu. Skrz dveře na něj majitel domu začal bez váhání pálit. Mladík naštěstí přežil, ale útok tamní komunitu šokoval.

[chooze:article;value:500532]

"Spletl se o jeden blok a jenom nevinně zazvonil u jiných dveří. Nikdo by neměl střílet skrz dveře," prohlásil jeden z lidí, kteří po incidentu protestovali. Policie nakonec seniora obvinila z ozbrojeného útoku. Jak případ ale dopadne, není jisté. Ve státě Missouri totiž zákon umožňuje k obraně vlastního majetku použít smrtící sílu.

O uplynulém víkendu zase ve státě New York zemřela mladá žena poté, co její partner omylem vjel autem na špatnou příjezdovou cestu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.