Roztleskávačky jsou další oběti náhodné střelby ve Spojených státech

[chooze:gallery;value:31263]

​Případ chlapce, který v Missouri minulý čtvrtek omylem zazvonil u dveří domu a majitel ho střelil do hlavy, není zdaleka ojedinělý. V úterý postřelil v Texasu muž dvě roztleskávačky, když jedna považovala jeho auto za své s chtěla do něj nastoupit, popsala agentura AP.

Další tragický omyl se odehrál ve stejný den v Severní Karolíně. Šestileté dívce se zakutálel basketbalový míč na sousedovu zahradu, ten po ní začal pálit, a kromě dítěte zranil i oba rodiče, uvedl Independent.

O víkendu pak ve státě New York, skupinka lidí v autě nechtě odbočila na příjezdovou cestu z cizímu domu, majitel začal bez varování střílet a zabil mladou pasažérku.

[chooze:article;value:499081]

​Tento typ násilí se zbraní není vzácný, řekl AP Jonathan Metzl, odborník z Vanderbiltovy univerzity. Střelba vzbudila pozornost, protože je tak extrémní a v tak rychlém sledu. Podle něj zákony o sebeobraně v mnoha amerických státech vedou lidi k přesvědčení, že mohou použít zbraň, kdykoliv se cítí ohroženi.

Tím argumentoval senior v Kansas City v Missouri, který vystřelil po 16letém černošském chlapci, jenž šel vyzvednout sourozence, spletl si podobně znějící adresu a zazvonil u dveří. Ránu do hlavy zázrakem přežil.

[chooze:article;value:500198]

​Ohrožen se cítil i 65letý muž z venkovské obce ve státě New York, když mu na příjezdovou cestu vjelo cizí auto. Vyšel na verandu a začal střílet. Skupinka mladých lidí si přitom jen spletla dům, kam byla pozvána na večírek. Auto už couvalo, když kulky zabily 20letou spolujezdkyni.

Osmnáctileté roztleskávačky v Texasu doplatily na to, že si jedna z nich spletla auto. Kamarádka ji přivezla na parkoviště, ona chtěla přestoupit, ale vzala za kliku cizího vozu, kde seděl 25letý mladík. Ten vystoupil a vytáhl pistoli. Přestože dívka nasedla zpět do auta kamarádky a snažila se mu omluvit, začal střílet. Jednu slečnu zasáhl do nohy, druhá je v kritickém stavu v nemocnici.

Naštěstí jen malý šrám má šestiletá dívenka za Severní Karolíny. Šla si pro zakutálený míč na sousedovu zahradu. Ten zahájil palbu a kromě dítěte zranil oba její rodiče. Podezřelý 24letý muž je na útěku a policie ho považuje za “velmi nebezpečného.“

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.