Rozvědka odhalila Putinovy tajné plány. Neměli o nich vědět ani sami Rusové

Britská rozvědka odhalila tajné plány ruského prezidenta Vladimira Putina, o kterých neměli vědět ani samotní Rusové. Putin se totiž snažil vyhnout dalším nepopulárním krokům, které by mohly ohrozit jeho popularitu, a rozhodl se je tak udělat méně okatě. 

Podle tajné služby už Putin neplánuje vyhlásit další mobilizaci. Tedy alespoň ne oficiálně. Místo toho se údajně zaměřuje na tiché verbování nových bojovníků, kterým pověřil ruskou vojenskou soukromou společnost Redut.

[chooze:article;value:525166]

Na celý proces pak prý dohlíží ruská vojenská rozvědka GRU. Redut přitom není v bojích na Ukrajině nováčkem. Podle deníku Politico se zapojila už do střetů v počátku invaze v roce 2022, a to v Doněcké, Charkovské, Kyjevské a Luhanské oblasti.

"Vypadá to, že kroky ministerstva obrany Ruské federace přes nábor dobrovolníků přispěl k tomu, že se Rusko vyhnulo dalšímu kolu nenáviděné mobilizace," konstatuje britská rozvědka. Skupina měla údajně verbovat i bývalé muže Jevgenije Prigožina z Wagnerovy skupiny.

Ta po boku Rusů bojovala na Ukrajině, zviditelnila se ale zejména červnovou vzpourou proti Putinovi, kdy konvoj wagnerovských žoldáků táhl na Moskvu. Sám Prigožin měl dva měsíce poté zahynout při pádu letadla.

Putin navštívil Čínu. Zúčastní se mezinárodního summitu v Pekingu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.