Ruml: Hrát Gotta coby národní poklad je ošemetné. X Factor mi změnil život

Ondřej Ruml platí už roky za talentovaného hudebníka. Od pěvecké soutěže X Factor, kde zazářil a pořádně na sebe upozornil, urazil kus cesty. A to i v herectví, které se mu dostalo pod kůži. "Mě herectví vždycky lákalo, je to blízko zpěvu. Ve 20 letech jsem přišel do Prahy a začal jsem chodit na konzervatoř Jaroslava Ježka, obor populární zpěv, a tam byl i předmět herectví," nastínil.

Jeho multifunkční talent je aktuálně k vidění například v roli mimozemšťana Newtona v představení Lazarus, které je jedním z posledních děl slavného zpěváka Davida Bowieho. Ruml byl dokonce za svůj výkon nominován na cenu Thálie.

[chooze:article;value:502829]

​Na televizních obrazovkách předvedl svůj um v kriminálním seriálu Specialisté. Nyní v druhé řadě minisérie Iveta září coby legendární slavík Karel Gott. "Když mi nabídli roli Gotta, tak jsem si nechal asi týden na rozmyšlenou, protože je ošemetné hrát národní poklad," zmínil.

"Ta nabídka byla tak zajímavá, že jsem to přijal a jsem za to rád, protože ten tým, který natáčí Ivetu, je fantastický. Mně přijde, že ten formát, který pak diváci můžou vidět, má až světové parametry," popsal Ruml.

[chooze:article;value:502949]

​V minisérii prožívá legendární zpěvačka pády i vzestupy. Ondřej Ruml také zavzpomínal na svůj vzestup, který zažil díky účasti v pěvecké soutěži X Factor v roce 2008, kde skončil na stříbrné příčce. "Mám na to nejkrásnější vzpomínky, protože to byla doba, kdy jsem už přestával věřit tomu, že jsem schopný se tím zpěvem uživit nějak slušně," doplnil.

Tahle soutěž byla jeho životním zlomem. "Najednou to šlo a pak jsme se zničehonic ocitli s Jirkou Zonygou ve finále, ani jsme nevěděli jak. Byl to neskutečně euforický pocit, vzpomínám si, že jsem poprvé v životě zažíval to, že na vás někdo civí v tramvaji, protože vás zná z televizní obrazovky. To byl můj klukovský sen," uzavřel Ruml.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.