Ruská agrese změnila bezpečnost v ČR. Do země se stěhují mafiáni, varuje NCOZ

Změny prý nastaly hlavně v oblasti postsovětských kriminálních struktur a rodinných příslušníků kriminálních autorit. To znamená, že se podle policistů vrátily do Česka ruskojazyčné gangy, které v zemi působily především v divokých 90. letech.

Jejich přesun do republiky může vyústit v posílení trvalé přítomnosti těchto kriminálních struktur na našem území, a to i v období po případném ukončení válečného konfliktu.

[chooze:article;value:499830]

Jak policisté ve zprávě dále uvádějí, toto riziko zvyšuje, že gangy jsou dobře organizované a jsou schopny se na poli kriminální činnosti v nové zemi prosadit. Letos prý lze očekávat, že bude usazování nových řadových či výše postavených členů kriminálních struktur z postsovětských zemí v Česku pokračovat.

NCOZ loni otevřela 84 nových kauz a zahájila 67 stíhání, ve kterých obvinila 246 lidí a 34 firem. Zajistila také majetek za 2,8 miliardy. Mezi ty nejznámější případy patří kauza veřejných zakázek pražského dopravního podniku známá pod názvem Dozimetr či případ údajného korupčního jednání při přidělování městských bytů a privatizaci bytových domů v Brně.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.