Ruská raketa zasáhla ukrajinské tržiště. Zemřelo nejméně 16 lidí

Tržiště v ukrajinském městě Kosťantynivka ve středu odpoledne zasáhla ruská raketa. Výbuch zasáhl několik desítek obchodů a lékárnu. Přímo po útoku zemřelo nejméně 16 lidí. Počet mrtvých ale může narůstat. Podle premiéra Denyse Šmyhala je mezi mrtvými nejméně jedno dítě. Dalších asi dvacet lidí výbuch zranil. Ministr vnitra Ihor Klymenko později upřesnil, že zraněných by mělo být 28. 

Město se nachází asi 20 km od frontové linie, a to v Doněcké oblasti, nedaleko města Horlivka, které je už od roku 2014 jedním z center bojů na Donbase. Tuto oblast Rusko v roce 2022 nezákonně anektovalo a považuje ji, spolu s dalšími částečně okupovanými oblastmi, za vlastní území.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj útok nazval teroristickým činem. "Kdokoli na světě, kdo má cokoliv společného s něčím ruským, tyto činy jednoduše ignoruje. Hrozné zlo. Očividná špatnost. Naprostá nelidskost," dodal s tím, že ruské zlo musí být poraženo co nejdříve.

[chooze:article;value:519134]

Rusové Ukrajinu ostřelovali už v noci na středu, a to právě v době, kdy do země mířila česká první dáma Eva Pavlová. Nad Kyjevem ale ruské rakety zlikvidovala ukrajinská protivzdušná obrana. V Oděské oblasti ovšem raketa zabila jednoho člověka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.