Ruské atomovky už jsou v pohybu. Jsou třikrát silnější než ty v Hirošimě, hrozí Lukašenko

Bělorusko podle agentury Reuters začalo přijímat ruské jaderné zbraně a zařízení pro umístění raket delšího doletu. Informovat o tom měl tamní prezident Alexandr Lukašenko. Ruské státní televizi údajně potvrdil, že dodávka zbraní je už na cestě.

Některé z těchto zbraní jsou podle Lukašenka třikrát silnější než atomové bomby, které v roce 1945 dopadly na Hirošimu a Nagasaki. Jaderné zbraně prý použije, pokud bude čelit agresi. Plnou kontrolu nad zbraněmi ale má mít stále Rusko.

Běloruský prezident si ale stojí za svým. "Říkají, že to jsou ruské zbraně a Bělorusko je nebude moci použít bez Ruska. Podívejte, pokud vypukne válka, nebudu ztrácet čas," řekl podle agentury Belta ruské televizi Rossija 1.

[chooze:article;value:507376]

​Lukašenko tvrdí, že to byl právě on, kdo usiloval o rozmístění jaderných hlavic na území jeho země. "Vždy jsme byli cílem. Od roku 2020 nás chtějí roztrhat na kusy. Nikdo nikdy nezaútočil na jaderný stát, zemi, která vlastní jaderné zbraně," řekl Lukašenko.

O tom, že ruská armáda plánuje rozmístit jaderné zbraně na běloruském území, informovali Putin a Lukašenko už 9. června, píše agentura Ria Novosti. Jednání ale měla probíhat už od března. Vše jde prý podle plánu.

Bělorusko prý nyní aktivně pracuje na obnově míst, kde by mohly být jaderné zbraně rozmístěny. Aktuálně jich zrekonstruovalo pět nebo šest a chystá se obnovit další. "Zbraně budou rozmístěny po celé zemi. Nebudeme je držet na jednom místě," dodal prezident. Hotovo by mělo být mezi 7. a 8. červencem.​

Putin je zahnaný do kouta. K Ukrajině zřejmě míří vlak s jadernými zbraněmi (10/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.