Ruskem otřásá skandál. Putinem přátelé pohrdají, je to liliput, říkají v nahrávce

Přestože se na první pohled zdá, že jsou ruskému prezidentovi jeho přátelé oddaní, zdá se, že se situace mění. Podle ruského webu Mediazone Moskvou rezonuje telefonní nahrávka, kde ruští oligarchové Josif Prigožin a Farchad Achmedov nevybíravě kritizovali Vladimira Putina a jeho nejbližší spolupracovníky. 

"Po**bali nás, naše děti, jejich budoucnost, jejich osud," postěžoval si v telefonátu Farchad Achmedov. "Jsou to zločinci," přitakal Josif Prigožin, který blízké prezidenta Putina odsoudil za to, že se začali chovat, jako kdyby byli "zku**ení bohové". "Všichni jsou prohnilí. Každý má za**anou jachtu a miliardy. Všechno jim patří," tvrdí Achmedov.

[chooze:article;value:497088]

Největší urážky byly určeny přímo Putinovi a jeho pravé ruce Dmitriji Medveděvovi. "Oba jsou plní nejistoty. Jsou to zakomplexovaní liliputi, které celá země nenávidí. Kdy tohle, ku**a, skončí," nechal se slyšet podle britského listu Daily Mail Achmedov. "Média z něj sice udělala hrdinu, ale v téhle situaci se ukázal takový, jaký opravdu je," dodal. 

"Začal vytvářet černé listiny. Jen zakazuje, přijímá a povoluje. Lidé v jeho zemi jsou jako zombie," popsal stav v Rusku Prigožin. "Nic ho nezajímá. Je to satan, sakra," souhlasil Achmedov. Společně zkritizovali i stav ruské armády, podle nich vlastně ani žádná neexistuje. Do boje posílají lidi, kteří zbraň v ruce nikdy nedrželi a proti nepřátelům nemají šanci.

[chooze:article;value:497044]

"I kdyby se na všechno vy**al a zmáčkl to tlačítko, národ v tomhle scénáři stejně nemá žádnou budoucnost. Tak to je. V zásadě ruský národ pohřbil," shrnul svůj názor na Putina a válku Prigožin.

Po zveřejnění telefonátu se Prigožin nejprve ohradil, že nahrávku někdo vytvořil za pomoci moderních technologií, a vůbec tedy nejde o jeho rozhovor. V rozhovoru pro ruský web Fontanka pak ale otočil a řekl, že jde pouze o snahu vyvolat rozkol mezi politiky a ruskou ekonomickou elitou. Připustil však, že se obává následků.

Rusko rozmístí v Bělorusku taktické jaderné zbraně, oznámil Putin. Podívejte se na video:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.