Rusko chce uvalit sankce na Polsko. Existuje jen díky naší zemi, tvrdí Kreml

Předseda ruské Státní dumy Vjačeslav Volodin chce podle deníku Polsat News, aby Polsko zaplatilo Rusku 750 miliard dolarů, tedy asi 16 tisíc miliard korun. Má tak učinit proto, že Rusko prý může za "osvobození země od fašistické okupace", ke kterému měl Polsku pomoct během druhé světové války.

"Třetina Polska se po druhé světové válce stala jeho součástí jen díky našemu státu," napsal Volodin na svém profilu na telegramu. Rusko podle něj v rámci pomoci Polsku půjčilo oněch 750 miliard dolarů, které chce teď zpátky. Ty země měla použít na postavení průmyslových, energetických a dopravních zařízení.

[chooze:article;value:500358]

​"Polsko jako stát existuje jen díky naší zemi," dodal. Varšava pak podle něj "odmítla společnou historii" a "znesvětila památku" sovětských vojáků. Dále pak, jak připomíná deník NFP, obvinil současné polské úřady z bourání památníků Rudé armády a zavírání ruských škol.

Na Polsko by tak podle něj měly být uvaleny sankce. Volodin navrhl například zákaz průjezdu polských kamionů přes ruské území. Poláky pak osočil i z toho, že se "chovají neslušně" a "kradou ruský majetek". Volodin dodal, že Státní duma se navrženými požadavky bude zabývat na společném zasedaní.

Zelenskyj navštívil Polsko. Je to nejdůležitější spojenec Ukrajiny, říká Vondra:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.