Rusko čím dál víc přitvrzuje. Začalo už otevřeně mluvit o dobytí Evropy

"Nemusíme s ničím počítat. Je nám to úplně jedno. Nikomu nevěříme. Ze strany Západu nemůžeme věřit ani slovo," pronesl ruský ruský propagandista Vladimir Solovjov a moderátor na kanále Rossija 1.

V této souvislosti zmínil například ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského s generálem Valerijem Zalužným, jenž je vrchním velitelem ukrajinské armády. O televizním vystoupení informoval účet poradce ukrajinského ministra vnitra Antona Gerašenka na síti X.

Podle propagandisty jedinou zárukou bezpečnosti pro Moskvu je dosáhnout Atlantiku. Tím měl pravděpodobně na mysli vojenské obsazení celé západní Evropy až k atlantickému pobřeží. Ruské armádě se ale zatím podařilo od roku 2022, kdy vstoupila na Ukrajinu, ovládnout jen část východu země. Ukrajina se brání i díky vojenské pomoci Západu.

[chooze:article;value:531736]

Rusku se nicméně daří posilovat vojenský průmysl, naopak další armádní pomoc pro Ukrajinu vázne. Svůj pesimismus ohledně dalšího vývoje už vyjádřil i český prezident Petr Pavel. Domnívá se, že vleklý konflikt spěje ke kompromisu.

"Ukrajina velmi pravděpodobně přijde o část svého území a my se budeme muset smířit s tím, že Rusko bude tento stav interpretovat jako své vítězství," uvedla tento týden česká hlava státu během návštěvy v Královéhradeckém kraji.

Moskva nepřestává řinčet skutečnými zbraněmi i těmi propagandistickými. Zmiňovaný televizní pořad v tom není ani zdaleka ojedinělý. Tento týden se na hranicích Ruska s Estonskem objevil billboard oznamující, že hranice Ruska s Estonskem nikde nekončí.

Prezident Petr Pavel promluvil před OSN. Kritizoval ruskou agresi vůči Ukrajině a vyzval k nastolení míru (9/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.