Rusko kvůli Ukrajině posílí armádu, řekl Šojgu. Zaměří se na jaderné zbraně

Rozmanitější arzenál zbraní, posílení letectva, modernější drony nebo protivzdušná obrana. Plánem na posílení ruské armády odpovídá Šojgu na sérii ponížení, kterou v posledních měsících zažívají její vojáci na bojištích na Ukrajině.

Moskva se podle Šojgua musí poučit nejenom z událostí na ukrajinských frontách, ale i ze zapojení do války v Sýrii, informovala agentura Reuters. "Musíme neustále analyzovat a systematizovat zkušenosti z akcí našich skupin na Ukrajině a v Sýrii a na základě toho vypracovat výcvikové programy pro vojáky a plány na dodávky vojenského materiálu," řekl ruský ministr obrany.

[chooze:article;value:483478]

Prioritou jsou pro Rusko nukleární zbraně, kterými od začátku invaze do sousední země pravidelně vyhrožuje Západu. "Budeme pokračovat v rozvoji jaderné triády a udržovat její bojovou připravenost, protože jaderný štít zůstává hlavní zárukou suverenity a územní celistvosti naší země," prohlásil Šojgu podle agentury TASS.

Triádu tvoří balistické rakety, ponorky a strategické bombardéry.

[chooze:article;value:483141]

Ruská armáda bývá pokládána za jednu z nejmocnějších na světě. Od 24. února, kdy Putin nařídil zaútočit na Ukrajinu, ji ale mnohonásobně menší ukrajinská vojska, opírající se o podporu USA a evropských spojenců, dokázala v dílčích střetech několikrát porazit.

Z původně zamýšlené bleskové války se stal opotřebovávací konflikt, jenž už si vyžádal desetitisíce padlých a zraněných vojáků na obou stranách i tisíce životů civilistů.

Osamocený a sklíčený. Putin sledoval vánoční bohoslužbu v prázdném kostele:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.